تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی و امور بانوان استانداری آذربایجان شرقی منعقد شد

۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۰:۴۹ کد : ۶۱۵۷۰ اخبار شیرپوینت اسلایدر اخبار
تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی و اداره کل امور بانوان استانداری آذربایجان شرقی صبح روز دو شنبه مورخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ در سالن جلسات دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی منعقد شد.

این تفاهم نامه در راستای اجرای تفاهم نامه همکاری مشترک معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دانشگاه جامع علمی کاربردی در راستای زمینه سازی برای حضور و نقش آفرینی موثر زنان در حوزه های دارای مزیت جامعه از طریق آموزش مهارت های اختصاصی زنان منعقد گردید.

دکتر فرزان قالیچی، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی در ابتدای جلسه ضمن اشاره به اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: هدف و رسالت دانشگاه جامع علمی کاربردی تربیت نیروهای کاربلد، متخصص و مهارتی مورد نیاز کشور می باشد.

رئیس واحد استانی آذربایجان شرقی گفت: هدف از انعقاد تفاهم نامه های همکاری با سایر ادارت و ارگان ها  این است که بتوانیم امکانات و تجهیزات مراکز آموزشی را در اختیار ارگان ها قرار دهیم تا در تربیت نیروهای مهارتی و کاربلد در استان گامی برداریم.

وی با اشاره به هزینه 300میلیونی ایجاد شغل توسط دولت گفت: با عنایت به هزینه بالای ایجاد شغل در کشور، با تربیت نیروهای کارآفرین و کاربلد می توانیم این هزینه ها را کاهش دهیم و باری از روی دولت برداریم و به دولت در این خصوص کمک کنیم.

رئیس واحد استانی ادامه داد: سعی می کنیم با تربیت نیروهای کارآفرین و کاربلد، دانش آموختگان علاوه بر اینکه برای خود شغل ایجاد کنند برای افراد دیگر نیز شغل ایجاد کنند.

قالیچی با اشاره به رشته های دانشگاه افزود: رشته های این دانشگاه بر اساس نیاز جامعه تدوین شده اند تا مشکلات و نیازهای جامعه را برطرف نمایند.

دکتر صادق زاده، مدیر کل امور بانوان استانداری آذربایجان شرقی؛ به ارائه توضیحاتی در خصوص مفاد تفاهم نامه پرداخت.

وی ادامه داد: توانمندسازی بانوان سرپرست خانواده، بحث تجاری سازی، اتصال به بازار کار، مهارت آموزی و ... از برنامه هایی است که می توان با استفاده از پتانسیل های دانشگاه جامع علمی کاربردی انجام داد.

صادق زاده به موضوع آموزش های مهارتی زنان سرپرست خانواده اشاره کرد و گفت: با عنایت به پتانسیل ها و امکانات دانشگاه جامع علمی کاربردی می توانیم بحث اشتغال و کارآفرینی بانوان را با همکاری این دانشگاه در استان عملیاتی کنیم.

وی در ادامه به برخی از آسیب های اجتماعی و مسایل حقوقی زنان پرداخت و گفت: می توانیم با استفاده از پتانسیل های مدرسان دانشگاه و با برگزاری کارگاه ها و ارائه آموزش ها این موارد را اجرایی کنیم.

شایان ذکر می باشد اجرای دوره های کوتاه مدت توانمندسازی اقتصادی زنان و خانواده، ارائه خدمات مشاوره ای درخصوص تحلیل بازار کار، جهت گیری حال و آینده بخش های مختلف اشتغال زنان با توجه به رویکرد آینده اشتغال کشور، همکاری های مشترک در زمینه های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی با موضوع زنان و خانواده از جمله اهداف این تفاهم نامه می باشد.

هم چنین برخی از بندهای همکاری های مشترک به شرح ذیل می باشد:

• همکاری علمی و آموزشی برای ارتقای مهارت­ها و توانمندی جامعه هدف.
  • ایجاد بستر لازم برای استفاده از ظرفیت مراکز آموزش علمی­ کاربردی استان برای اجرای دوره­ های آموزشی مورد نظر امور زنان و خانواده.
  • ارائه مشاوره شغلی و راهنمایی و هدایت متقاضیان از اهم فعالیت­ های مسیر توسعه کسب و کار در راستای ایجاد مشاغل مناسب و پایدار براساس توانایی­های مهارتی و نیاز بازار کار.
  • تدوین دوره آموزشی و مهارتی کوتاه مدت درخواستی از امور زنان و خانواده.
  • ترویج و اشاعه تفکر و روحیه کارآفرینی و اشتغال­زایی زنان خانه ­دار و سرپرست خانواده.
  • بهره ­مندی از تجربه متخصصان، خبرگان، مشاوران، مدرسان طرفین تفاهم ­نامه در انجام امور.
  • تدوین و اجرای دوره­ های آموزش کوتاه مدت توسط دانشگاه بر اساس نیاز آموزشی احصا شده زنان و خانواده.

( ۱ )