مراسم گرامی داشت هفته پژوهش و تجلیل از فعالین حوزه پژوهش و فناوری

۰۶ دی ۱۳۹۶ | ۱۸:۳۲ کد : ۳۷۴۴۵ اخبار شیرپوینت اسلایدر اخبار
مراسم گرامی داشت هفته پژوهش و تجلیل از فعالین حوزه پژوهش و فناوری با حضور دکتر قالیچی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی؛ مهندس ارشدی، مدیر عامل شرکت ریخته گری تراکتورسازی ایران، نماینده، مدیر کل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان؛ تعدادی از مدرسان و دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان ¬شرقی در سالن کنفرانس مرکز آموزشی فنی و حرفه ای تبریز برگزار گردید.
مراسم گرامی داشت هفته پژوهش و تجلیل از فعالین حوزه پژوهش و فناوری

مراسم گرامی داشت هفته پژوهش و تجلیل از فعالین حوزه پژوهش و فناوری با حضور دکتر قالیچی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی؛ مهندس ارشدی، مدیر عامل شرکت ریخته گری تراکتورسازی ایران، نماینده،  مدیر کل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان؛ تعدادی از مدرسان و دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان ­شرقی در سالن کنفرانس مرکز آموزشی فنی و حرفه ای تبریز برگزار گردید.

این جلسه به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر و تجلیل از فعالین حوزه پژوهش و فناوری روز چهارشنبه مورخ 06/10/96 برگزار شد.

دکتر قالیچی، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی، ضمن درود و صلوات به روح پرفتوح شهدای هشت سال دفاع مقدس و مدافعان حرم،  هشتم ربیع الثانی ولادت امام حسن عسکری را تبریک گفت.

وی بیان کرد: پژوهش و فناوری یکی از اصلی ترین عوامل توسعه و پیشرفت هر کشور می باشد و اگر مشکل پژوهش در کشور حل نشود و کارها بدون علم و پژوهش انجام گردد به معضلات مهمی برخورد می کنیم.

قالیچی با اشاره با آلودگی هوای چند روز تبریز اشاره کرده و افزود: آلودگی تبریز ناشی از این است که یک سری کارها بدون پژوهش و عاقبت نگری در شهر انجام شده است که منجر به آلودگی هوا و مشکل تنفس هم شهری ها شده است. وی گفت اگر در مسایل شهری و صنعتی با پژوهش و درایت اقدام به عمل کنیم قطعا هوای پاک تنفس خواهیم کرد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر راه اندازی نهضت نرم افزاری گفت: نهضت و جنبش نرم افزاری در سال 1380 به فرمایش مقام معظم رهبری راه اندازی شد و هدف اصلی از این نهضت تولید علم و دانش بود و اینکه پژوهش باید نیازهای جامعه را شناسایی کند و در رفع آن ها تمام تلاش خود را به کار بگیرد.

دکتر قالیچی گفت: برای نیل به اهداف ذکر شده باید محقق و پژوهشگر در کشور دارای ارج و مقام باشد و به پژوهشگران بها داده شود تا آن ها نیز به رسالت اصلی خود که همانا کمک به حرکت چرخه اقتصاد کشور است، عمل کنند.

در ادامه جلسه؛ ارشدی، مدیر عامل شرکت ریخته گری تراکتورسازی ایران، با اشاره به منافع ملی و کشوری در جامعه گفت: متاسفانه در کشور ما منافع ملی توسط آحاد مردم و جامعه ناشناخته است و مردم آشنایی چندانی با منافع کشور ندارند. هم چنین در کشور ما هدف تعیین شده کلان به معنای واقعی که قابل تعریف دقیق و خاصی باشد، نداریم.

وی با اشاره به منابع و ذخایر غنی کشور افزود: هر چند کشور ایران دارای ذخایر غنی می باشد ولی ما در بسیاری از جاها به کمبود منابع روبرو هستیم و از سویی دیگر با سرریز و هدر رفت منابع مواجه هستیم؛ که این ناشی از مشکل مدیریت برنامه ریزی در کشور است که دقیق نمی دانیم مسایل را چگونه کنار هم بچینیم.

مدیر عامل شرکت ریخته گری تراکتورسازی ایران به فرق و تمایز سرمایه، دارایی و ثروت پرداخته و بیان کرد: هر کدام از ما دارایی هایی داریم که سرمایه آفرین نیستند و همانگونه راکد مانده اند و این موضوع در خود جامعه نیز به کرات قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: دارایی موقعی ارزشمند است که قابلیت تبدیل به سرمایه را داشته باشد و سرمایه در نهایت ثروت آفرین است.

در ادامه مراسم نماینده، مدیر کل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان، به آموزش های فنی و حرفه ای در کشور پرداخته و گفت: مهارت های فنی و حرفه ای با جدیت در کشور توسط متولیان امر در حال اجرا می باشد و در حال حاضر موضوع صلاحیت حرفه ای و آموزشهای مهارتی به تصویب رسیده که به زودی اجرا خواهد شد.

در پایان این مراسم از فعالین حوزه پژوهشی استان و دانش آموختگان برتر تقدیر به عمل آمد.