۳۰ آذر ۱۳۸۸ | ۱۳:۳۰ کد : ۲۰۳۹ اخبار شیرپوینت
اولین همایش تجلیل از پژوهشگران و مخترعین برتر دانشگاه جامع علمی – کاربردی استان آذربایجان شرقی برگزار گردید

در ابتدای این همایش دکتر حبیب زاده رئیس دانشگاه جامع علمی – کاربردی واحد استان آذربایجان شرقی با تسلیت ایام سوگواری شهادت سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) و ماه محرم الحرام به داشتن بصیرت تأکید کرده و افزودند مسلمانان در هر جامعه و زمانی بایستی بصیرت داشته باشند تا بتوانند با دشمن شناسی و آگاهی فریب دشمن خود را نخورند و در صورتی که حق و  باطل آنچنان بر هم تنیده باشند که تشخیص آن دو از یکدیگر دشوار باشد ، ولایت و رهبری مرجعی مطمئن جهت هدایت به سوی حق می باشد  . در ادامه ایشان با اشاره به این موضوع که دانشگاه جامع علمی – کاربردی به عنوان یکی از ارکان نظام آموزش عالی کشور رسالت بسیار سنگین و حیاتی دارد افزود دانشگاه جامع به عنوان حلقه واسط بین علم و صنعت است و کاربرد آن در فعالیت های مختلف نقش منحصر به فرد و ممتازی دارد و مغز متفکر و هدایتگر فعالیت های آموزشی برای اصلاح هرم شغلی و نیروهای متخصص و ماهر کشور شناخته شده است و دست یابی به استاندارد های جهانی و نهایتاً افزایش بهره وری و کارآئی و اثر بخشی در برنامه های هدف به عنوان وظیفه ای مهم و خطیر در دستور کار دانشگاه است .

ایشان در ادامه با تشکر از اساتید ، دانشجویان و همکارانی که در عرصه پژوهشی فعالیت داشته و طرح ها و مقالات و اختراعات خود را ارائه نموده اند ، گفت : پژوهش کلید تحرک ، پویائی و توسعه است . وی افزود پژوهش نیروی محرکه توسعه در تمامی حوزه های اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و صنعتی است همچنین علم بر مبنای پژوهش و دستاوردهای علمی به لحاظ جلوگیری از اتلاف منابع و امکانات ، افزایش دقت و سرعت و در نتیجه افزایش بهره وری در حوزه های مختلف کاری از ضرورت های زندگی بشر در دنیای کنونی است و پرداختن به آن در همه حال وظیفه ، تکلیف و از مبانی الزام آفرین جوامع خودورز است . دکتر حبیب زاده در ادامه به تجهیز و تکمیل کتابخانه واحد استانی و مجتمع فرهنگی ورزشی نیز اشاره نمود .

در ادامه همایش دکتر اسمعیلی دبیر همایش تجلیل از پژوهشگران و مخترعین برتر دانشگاه جامع علمی – کاربردی واحد استان آذربایجان شرقی با اشاره به این نکته که پژوهش بنا به فرمایش مقام معظم رهبری از اولویت های اصلی نظام است افزود جهان امروز تغییرات و تحولات شگرفی را در حوزه های علمی-فرهنگی-اقتصادی و سیاسی را تجربه می کند و هم اکنون کشور توسعه یافته از تولید دانش کسب ثروت می کند و در حال واگذاری فعالیت های سخت افزاری به کشورهای در حال توسعه هستند . در واقع توسعه پژوهش و افزایش دانش سرمایه های انسانی یکی از مهمترین مزیت های رقابتی عصر ما تلقی می شود که موجب خلق ایده های جدید کسب و کار کارآفرینی و در نهایت توسعه پایدار می شود. وی در ادامه اضافه کرد پژوهش منجر به تولید دانش جدید و روش های اجرائی نوین می شود که در نهایت به دسترسی هدف از مسیر های میان بر ایجاد ارزش افزوده بالاتر برای سازمانها می شود و در واقع پژوهش باید زنجیره های نوآوری را کامل نماید یا بر پایه نیازهای فعلی نیازهای مجازی و آینده پژوهی صورت گیرد . وی در ادامه به این مطلب اشاره کرد که در این همایش 11 دانشجو با 19 اختراع ثبت شده در زمینه صنعت و کشاورزی ، بیش از 60 مقاله توسط 35 نفر از مدرسان و همکاران و بیش از 15 عنوان کتاب تالیف شده توسط مدرسان و دانشجویان داشتیم.

در ادامه مراسم یکی از مخترعین و یکی از کارآفرینان برتر نیز به ایراد سخنرانی پرداختند. سپس دکتر مسافری رئیس سازمان صنایع و معادن استان آذربایجان شرقی ، به ارتباط بین صنعت و دانشگاه اشاره کرده و به تلاش برای هماهنگی و همکاری بین دانشگاه ، صنعت و دولت تاکید نمود . همچنین ایشان در رابطه با اهمیت خلاقیت و ابتکار نیروی جوان و دانشجو در تولید علم و پیشبرد اهداف نظام آموزش عالی نیز اشاره نمود .

در ادامه از پژوهشگران و مخترعین برتر دانشگاه جامع علمی – کاربردی استان آذربایجان شرقی تقدیر و تجلیل به عمل آمد .

شایان ذکر است در انتهای مراسم شرکت کنندگان در این همایش از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی مراکز آموزش علمی- کاربردی استان آذربایجان رقی بازدید به عمل آوردند.

گزارش تصویری به شرح زیر :